Dienstag, 15. September 2015

Boiskov Natur – og ude Børnehave   07.09.2015

Boiskov børnehave er en instutition på en gammel bondegård med en småbørns afdeling med  landlig omegn.  Undendørslivet og sansning bliver skreven stort i instutionen.




Det er vigtig at børnene bevæger sig udenfor i al slags vejer (selvfølelig er der også indendørs rum hvis frosten og regenen er for strærk) og sanser. Deres Labyrint- taktil- og kinæstesisans bliver styrket i hver eneste aktivitet børnene oplever/ laver i instutionen. Da det er de 3 grundsanser hvert barn har brug for, for at kunne udvikle sig.

Instutionen tilbyder mange ting så børnenes sanser bliver udviklet. Børnehaven består at et kæmpe areal med forskellige undergrunde, gras, sten,jord, bakker osv. hvor børnene selv må bestemme om de vil gå i bare tær med sokker eller sko. De har et værksted, høloft , klatrevæg indendørs/ og udendørs, bålplads, klatre stativer med masser af gynger så det bliver til en fælles aktivitet, rutsjer, en kørende sauna, et kæmpe areal for dyrene hvor de holder høns, får, gede, kaniner, marsvin, en fugl,  katte, en hund. Strand, skov, marker mm. er rundt omkring for at kunne opdage/ opleve  naturen.  













fantasien skabes i naturen, så hvis børnehavegruppen er på tur til stranden eller lign. tager de ikke nogen ting med børnene finder selv på lege ved hjælp af genstande de finder. 






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen