Dienstag, 15. September 2015

Vadehavcentret i Vetser Vedsted -11.09.2015

Her blev vi ved hjælp af naturvejlederen Klaus introduceret i de forskellige dyr og aktiviteter vadehavet tilbyder, men først og fremmest blev vi udklædt med gummistøvler, waders, bakker og lanndings net inden vi køret ned til  nationalparken. Her belv vi inddelt i 5 grupper som skulle konkurere sammen, han sagde det gør han ikke med børnehavebørn, men da vi er store kan vi godt klare en lille kamp om hvilken gruppe er  ” bedst”

Ved hjælp af billederne vil jeg belyse den lille konkurrence.

Billed 1: her sagde han vi skulle sammle 3 forskellige fjer i løbet af 1 min. Det var kun mågefjer der lå rundt der, men hensigten med det var at vi ikke havde tid til at kunne overveje om det var ”ulækkert” at røre ved dem. God aktivitet for børn.




Billede 2: her skulle vi finde den mest rødlig plante. Vi fandt alle den samme plante. Da planten er nødt til at drikke saltvand, som den ikke kan lide, sætter saltet sig i plantens blade og de farvelægger sig rødt. Efter et stykke tid rådner de og falder af. Til efteråret bliver hele planten rød og rådner på et tidspunkt.




Desuden viste han og en anden plante som man kan spiste han kaldte det for ” havet chips”. 


Billede 3: nu skulle vi fange så mange som mulige krabber, de gemmer sig for det meste under tangen som ligger rundt omkring i vandet. Det var strandkrabber vi fandt. Strandkrabben er brungrå eller grønlig. Den har 4 par gangben og to kraftige klosakse. Den lever af muslinger, småfisk og krebsdyr.

Det her er en ”pægagog krabbe” som han kaldte den da den ikke mere har sine klosakse for at kunne nappe en,så man kan rigtig godt undersøge den med børnene.


Billede 4: her skulle vi finde så mange som mulige snegle. Han siger at han laver dette her med børnehaver grupper da de er gode til det og har en succe oplevelse. Tit har han en gryde med hvor han så koger sneglene og spiser dem med børnene.


Han viste os også at man kan tælle hvor gammel en musling er ved at tælle ringene på den, ligesom ved et træ.


Billede 5: til sidste skulle vi fange så mange som mulige forskellige dyr i vandet. Vi fanget hesterejer, kabber, blåmuslinger, snegle, vandmand, gobler,  små fisk, søstjerne mm.



Og så gikturen hjemad igen, hvor vi fik en lille opsumering af det hele. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen